Zakrvácal som do mozgu, som tu a bojujem

Zakrvácal som do mozgu, som tu a bojujem
reabilitacie
Katarina Gocnikova
Peter Gocnik
623 €
2000 €
31%

Nadácia VÚB venuje Petrovi štartovné 200 eur na rehabilitácie.

Volám sa Peťo, keď som mal 12 rokov zakrvácal som do mozgu. Všetkému predchádzali bolesti hlavy, lekári však nič nezistili.
V osudný deň som šiel do školy tak ako každé iné ráno. Na vyučovaní ma strašne začala bolieť hlava a uši, na CT vyšetrení mi zistili 3cm aneuryzmu v dôležitej časti mozgu, ktorá začala krvácať. Bol som prevezený do BB na detské ARO a odtiaľ na druhý deň do Čiech na operáciu. Pár hodín pred operáciou mi aneuryzma praskla. Lekári ma zachránili. Dlhú dobu som bol v umelom spánku a za mňa pracovali prístroje. Neskôr mi urobili tracheotómiu na dýchanie, hadičku na kŕmenie a vývod na cikanie.
Prvý rok bol náročný a väčšinou som bol v nemocnici. Zostal som v bdelej kóme. S postupom času som vnímal viac a viac. Doma sa všetci o mňa s láskou starali a venovali sa mi. Musel som veľa cvičiť, teda mamina cvičila so mnou a za mňa. Skúšali so mnou všetko možné aj nemožné, aby mi pomohli. Mám dve úžasné sestry, ktoré ma veľa naučili. Hrajú sa so mnou a rozveselujú ma. Vďaka jednej mamine sme sa dozvedeli o skvelom rehabilitačnom zariadení. Pobyt v ňom som absolvoval už niekoľkokrát. Z úplne ležiaceho a nehybného som urobil neskutočné pokroky. Už viem hýbať nohami, som oveľa vnímavejší, živší. Keď sedím, viem si udržať hlávku, už mi nepadá do strán ako predtým. Cvičenie na bruchu sa mi páči najviac, dokážem si sám pocvičiť cviky, ktoré ma naučili v Šoproni. V Šoproni ma prvýkrát postavili na nohy po 3 rokoch, aj keď som upnutý v zariadení, ktoré mi v stoji pomáha. Môžem sa na svet pozerať z výšky a nielen z postele. Toto zariadenie mi mamina zabezpečila aj na doma. Ale čo je podstatné na mojich rehabilitáciách sú magnetické simulácie, ktoré stimulujú a obnovujú poškodené centra mozgu. Tieto rehabilitácie si musíme plne hradiť. Poisťovňa nám ich neprepláca. Týždenný pobyt stojí 650-700 EUR. Chceli by sme absolvovať ešte aspoň 3 pobyty, keďže mi neskutočne pomáhajú. Dnes už rozumiem všetkému, aj keď nerozprávam, dokážem komunikovať, odpovedám kývaním hlavy, moji najbližší mi rozumejú, viem ukázať, čo chcem, čo ma boli..  
Najdôležitejšie sú pre mňa teraz rehabilitácie. Moji rodičia už vyčerpali všetky finančne zdroje.
Preto chceme poprosiť dobrých ľudí o pomoc, aby som sa mohol naďalej zlepšovať. ĎAKUJEME

Zakrvácal som do mozgu, som tu a bojujem

Zoznam darcov a darov

Janči Ká (03.05.2017) 16 €
Dasa a Marian (14.03.2017) 300 €
Drzime palce!
štartovné Nadácie VÚB (09.03.2017) 200 €
slavomira (06.03.2017) 20 €
držím palce!
Iveta Barancová (06.03.2017) 20 €
Peťko stretli sme sa aj s maminkou v BB, kde sme aj my boli s mojím Miloškom hospitalizovaný...Držím palce a úprimne sa teším z Vašich pokrokov...\r\n\r\nIVETA a Miloško
martin (28.02.2017) 7 €
Anonym (21.02.2017) 10 €
Miki (21.02.2017) 50 €
Naďalej veľa sily