Pomôžte mojim Lenkám

Pomôžte mojim Lenkám
Nutné výdavky spojené s domácnosťou, kúpa nábytku
Viera Gasparova
Lenka Kucharkova
500 €
500 €
100%

 SPECTRUM venuje Lenkám 111 eur na životné potreby.      

Týmto príbehom by som rada oslovila dobrých ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť. Volám sa Viera a som matkou dcéry, pre ktorú žiadam pomoc. Moja dcéra sa volá Lenka a je slobodnou mamičkou dvoch krásnych dievčat.

Je pre mňa veľmi bolestivé vidieť, ako žije. Žiaľ, nedokážem jej viac pomôcť. Má 35 rokov a svoje deti vychováva sama. Jej situácia je o to tažšia, že moja vnučka Lenka je ZŤP /zdravotne ťažko postihnutá/ od útleho veku, má DMO, psychomotickú retardáciu a ešte aj epilepsiu. Som hrdá na svoju dcéru, že všetky osudové rany zvláda a ešte stále jej úsmev nevymizol z tváre. Svoje deti miluje a je veľmi obetavou matkou. Všetka starostlivosť je len na nej, Lenku kŕmi, prebaľuje, nakoľko je plienkovaná. Nežijeme v spoločnej domácnosti, ale viem, že to určite nie je jednoduché opatrovať nielen po fyzickej, ale i po psychickej stránke.

Malá Lenka má 15 rokov a 70 kíl, fyzická záťaž je tam veľká. Mladšia Sofinka je zdravá a robí nám radosť, veľmi pomáha, má 10 rokov. Jediným príjmom mojej dcéry je opatrovateľský príspevok a po úhrade nájmu jej zostáva minimum na pokrytie výdavkov. Ja som síce zamestnaná, ale sama ledva vystačím, a preto je moja pomoc obmedzená, i keď robím, čo môžem, aby som jej pomohla. Rada by som oslovila touto cestou dobrých ludí so žiadosťou o finančnú pomoc pre rodinu mojej dcéry. Viem, že každý cent, ktorý bude Lenke vyzbieraný, bude použitý na pokrytie najnutnejších výdavkov pre jej deti /hlavne na stravu, lieky a oblečenie/. Ja som vopred so srdca všetkým darcom vdačná .Ďakujem!

Zoznam darcov a darov

pri fukni (12.12.2017) 368 €
SPECTRUM (05.10.2017) 111 €
Všetko dobré!
Anonymný darca (23.09.2017) 16 €
Anonymný darca (22.09.2017) 5 €