Rehabilitácia pre Tomáška

Rehabilitácia pre Tomáška
Rehabilitačný pobyt v centre Adeli
Denisa Berkyová
Tomáš Pokoš
617 €
3000 €
21%

SPECTRUM venuje Tomáškovi 77 Euro na rehabilitačný pobyt.

 

Náš príbeh začnem tým, ako sme sa dozvedeli, že budeme rodičmi. Bola to prekvapujúca a úžasná správa. Veľmi sme sa tešili na naše milované bábätko. Každý ultrazvuk sme si užívali a netrpezlivo čakali kým uvidíme nášho drobčeka. Až do dňa, keď nám lekár oznámil, že náš milovaný synček má neznámu hrčku na hlave. Boli sme odoslaní na vyššie pracovisko, kde nám lekár oznámil tú najhoršiu správu, ktorú rodič môže dostať.
Náš synček nebude zdravý. Bola som 24 týždni tehotenstva a lekár nám odporučil prerušiť tehotenstvo. Môjho synčeka som tak veľmi milovala, že som sa ho nedokázala zriecť. Celé tehotenstvo som žila v nádeji, že sa narodí zdravý, kedže všetky podstúpené testy vyšli pozitívne. Prišiel deň ,,D" , keď Tomáško prišiel cisárskym rezom na svet. Veľmi som sa tešila, že mi ho vložia do náručia a ja si ho priviniem a prvým bozkom si ho privítam na tomto svete. Žiaľ, nestalo sa tak. Tomáško nevedel bez pomoci prístroja dýchať. Narodil sa s meningokelou na hlavičke a s ťažkou hypotómiou. Z pôrodnej sály ho niesli v inkubátore zaintubovaného a zasondovaného na neonatológiu. Po absolvovaní MRI vyšetrenia nám oznámili, že Tomáško má komplexnú vývojovú vadu mozgu. Bola to pre nás veľmi bolestivá správa, ale keď sme podišli k nemu a uvideli tú krásnu anjelskú tváričku, zmierili sme sa s tým a prijali sme to. Každý deň som bola pri ňom a držala ho za tú maličkú ručičku a hladila ho po tváričke. V deviaty deň života podstúpil operáciu meningokely, ktorá dopadla chvála Bohu dobre.
Po dvoch týždňoch prišla konečne dobrá správa a to, že Tomáško už nepotrebuje podporu dýchania. Boli sme neskutočne šťastní a veľmi pyšní a hrdí na Tomáška, aký je bojovník.
Presne na 15 deň mi ho prvýkrát vložili do náručia a mohla som si ho preniesť z inkubátora do postieľky. V nemocnici ešte podstúpil očné vyšetrenie. Oznámili nám, že sa mu olupuje sietnica v očkách. Musel na ďalšiu operáciu. Môj vnútorný hlas ma upokojoval, že operácia mu pomôže a že všetko dopadne dobre. Po operácii bol uložený opäť do inkubátora, kde už som ho čakala. S jeho ockom sme sa tešili keď sme videli, že len jedno očko mu operovali. Mysleli sme, že to druhé nebolo nutné operovať, ale opak bol pravdou.
Tomáškova ošetrujúca lekárka nám oznámila, že druhé očko neoperovali. Nemalo by to význam, bolo už veľmi poškodené. To prvé sa snažili zachrániť, ale doposiaľ nevedia, či niekedy bude naň vidieť. Neubránili sme sa slzám a smútku, ale napriek všetkému sme sa pozreli na drobčeka, ako tam ležká a spolieha sa na nás. Dodnes hľadáme pomoc a snažíme sa urobiť čo najviac pre jeho zrak.
Tomáškovi ešte zistili reflux a potvrdil sa aj hydrocefalus. Nanešťastie ho nemohli operovať, lebo ochorel. Musel byť preliečený antibiotickou liečbou. V 6 týždni jeho života mu bol implantovaný shunt. Mali sme strach, ale zvykli sme si nato a chvála Bohu malému to zachránilo život.
Po dvoch mesiacoch sme boli prepustení konečne domou na domácu liečbu. Každý deň sme si ho vychutnávali a maznali sa s ním až do dňa, keď sme si všimli, že niečo nie je v poriadku.
V neurologickej ambulancii mu diagnostikovali Westov syndróm. Nasadili mu liečbu. Po čase sa to ustálilo. Prežívali sme každý deň ako bežná rodina až nato, že každý týždeň sme boli na pozorovaní.
V 4. mesiaci sme opäť strávili 5 týždňov v nemocnici so zápalom pľúc. Hospitalizácia sa o mesiac opakovala.
Keď sa Tomáškov stav ako tak stabilizoval, začali sme rehabilitovať. Boli sme veľmi radi, že sme už po dlhej dobe niekde pokročili a môžme ho posúvať napred, ale prišla ďalšia zlá správa. Ďaľšia komplikácia, nové lieky. 
Toľko liekov a antibiotík mu oslabilo pečeň, tak sme dostali výživové doplnky, ktoré mu veľmi pomáhajú.
Veľmi nás ubíjajú všetky tie diagnózy, ale nevzdávame sa a bojujeme za Tomáškove šťastie.
Teraz, keď sme natom lepšie, začali sme opäť rehabilitovať a nesmierne sa tešíme aj z tých najmenších pokrokov.
Veľmi ho milujeme a snažíme sa mu pomôcť ako vieme, ale z našich príjmov to nezvládame.
Prosíme Vás o finančnú pomoc, aby sme Tomáška posúvali vpred. 
Vopred Vám ďakujeme, že nášmu synčekovi doprajete lepši a plnohodnotnejší život.

Rehabilitácia pre Tomáška Rehabilitácia pre Tomáška Rehabilitácia pre Tomáška Rehabilitácia pre Tomáška

Zoznam darcov a darov

M D (16.06.2019) 20 €
Jozefína N (11.06.2019) 32 €
Od budúcej svokry pre Tomáška ????
Zuzana Sulaiová (30.05.2019) 32 €
Malému Tomáškovi venuje malá Sofinka s rodičmi ❤❤❤❤❤
Anonym mamaMary (20.05.2019) 20 €
Tomáško slniečko krásne ❤️Prajem ti aby si sa uzdravil a behal ako ostatne detičky v tvojom veku budem sa modliť ????????Z božou pomocou to určite zvládnete
Lukas Pokos (23.04.2019) 16 €
Drž sa
Katarína Spodniaková (21.03.2019) 8 €
Ivana Tomášková (17.03.2019) 10 €
Jana Lackovicova (17.03.2019) 3 €
Nech sa mu polepsi..
Marcela BD (11.03.2019) 3 €
Anna Kančová (03.03.2019) 30 €
prajem skoré uzdravenie
Monika Kubíková (24.02.2019) 16 €
Veľa zdravíčka prajem :)
Mária Pikulová (20.02.2019) 10 €
Držíme palce
Petra Jakubova (15.02.2019) 64 €
Tomaskovi uz len a len vela zdravia
Lenka Hrobáková (17.02.2019) 20 €
Tomáško posiela pusu Tomáškovi ????
Bianka Važanová (15.02.2019) 10 €
Zuzana Herichová (15.02.2019) 16 €
Pre Tomáška od kamoša Šimonka ♥️
KK Anonym (15.02.2019) 8 €
Tomáš Čižmárik (15.02.2019) 16 €
Terezia Gašparova (15.02.2019) 8 €
Anonym Mary (15.02.2019) 50 €
❤️slniečko nádherne