Príbeh nášho syna Filipka

Príbeh nášho syna Filipka
Operácia Filipkovej nohy
Terka Majáková
Filipko Maják
1634 €
1500 €
109%

SPECTRUM venuje Filipkovi 77 euro na operáciu.

Náš syn Filipko sa nám narodil ako tretie dieťa dňa 23.03. 2012 v Čadci s ťažkou deformáciou na ľavej nohe - tzv. konskou nohou. Nemohla som sa dlho zmieriť s tým, že práve môj vytúžený syn sa narodil s touto diagnózou. Po prvom šoku mi mladá doktorka v nemocnici nešetrne povedala, že môj syn je aj mentálne postihnutý. To sa nakoniec nepotvrdilo, ale neprajem to nikomu zažiť. Začal sa beh na dlhé trate.

Nik nám riadne nevysvetlil, ani neporadil, čo nás všetko čaká. V Čadci sme dlho bojovali s ortopédom, ktorý synovi sadroval nohu 2x týždenne, avšak to bolo nesprávne malo to byť týždenne. Nakoniec na radu kamarátky sme sa vybrali až do Čiech, kam nás vozil brat. My máme iba Škodu Feliciu v ojazdenom stave. Po dôkladnych vyšetreniach sme boli so synom 5x týždenne nohu sadrovať až v Brne v Českej republike. Jedenkrát bol operovaný ako sedemmesačný u Prof.MUDr. Jana Poula CSc. v Přerove - Ponsetiho metódou. Táto metóda sa v SR nerealizuje, preto sme ju využili v ČR. Finančne sme si všetko, operáciu aj následné kontroly hradili sami.
Syn nosil špeciálne topánky cez deń aj cez noc nonstop. Napodiv sa v nich naučil štvornožkovať, aj sa v nich prvýkrát postavil. Topánky mal na noc do troch rokov, aby sa mu šľacha stále naťahovala a neskrátila. Filipko bol po operácii rehabilitovaný v kúpeľoch Kováčová, kde som si platila celý doprovod. Od narodenia cvičíme Vojtovu metódu, ktorú celú preplakal, aj ja som to ťažko znášala a často som s ním plakala.
Pravidelne rehabilitujeme ambulantne v NSP Čadca. Chodili sme každý rok na kontrolu do Brna.
Po poslednej kontrole, v októbri 2018, nám Prof. MUDr. Jan Poul, CSc. oznámil, že synovi sa stav znovu zhoršil a je nutná ďalšia nečakaná operácia nohy metódou, ktorá je pre nohu dosť veľkým zásahom. Uvoľnia sa pri nej všetky väzivové spojenia, ktoré udržujú nohu v zlom postavení, potom sa nohá vyrovná a zafixuje drátkami. Po operácii je potrebné sadrovanie 8 týždňov. Operáciu a náklady na cestovanie si budeme v plnej výške hradiť. Táto suma je pre nás príliš vysoká.
Preto sa obraciame na Vás s prosbou o finančnú pomoc, nakoľko bude Filipko operovaný dňa 22. mája 2019 v Přerove. A po operácii je potrebné ešte absolvovať kúpeľnú liečbu, ktorú si bude Filipko sčasti hradiť a ja ako matka budem hradiť celú. Ak na ňu vyzbierame finančné prostriedky. Sme 5- členná rodina, s troma školopovinnými deťmi, pričom som ako matka bola 14 rokov na rodičovskej dovolenke. Zamestnať sa v mojom prípade nebolo možné, nakoľko celých 6 rokov rehabilitujem a cvičím s Filipkom. Momentálne som zamestnaná od júla 2018 na MsÚ v Čadci. Žiaľ aj ja som v decembri musela absolvovať nečakanú operáciu a bola som vyše dvoch mesiacoch práceneschopná. Manžel pracuje na železnici v Žiline.
Ešte sme nikdy nežiadali o finančnú pomoc, ale vzhľádom na nečakané zhoršenie zdravotného stavu nášho syna nemáme inú možnosť. Zdedili sme starší rodičovský dom, ktorý potrebuje celkovú rekonštrukciu, začali nám plesniveť a zamokať steny v izbách. Obaja synovia Filipko a Adamko majú astmu a dcéta Anetka má alergiu na plesne, potrebujeme súrne opravu domu.
To sa nám však nedarí,aj keď sa snažím, lebo všetky financie idú na synovu liečbu. Prosím pomôžte nám dať Filipkovi šancu postaviť sa raz na obe nohy.
Ďakujeme veľmi pekne. S pozdravom rodičia Terézia Majáková, Jozef Maják.

 

Tento príbeh bol podporený výťažkom z charitatívnej aukcie, ktorá prebehla na facebookovej stránke Aukcie s dakujeme.sk počas septembra. Ďakujeme, ak ste sa zapojili!

 

Príbeh nášho syna Filipka

Zoznam darcov a darov

Ondrej Galko (03.10.2019) 400 €
Citim s Vami a modlim sa, aby Filipkovi operacia pomohla a aby sa jeho stav uz len zlepsoval. Vsetko dobre, drzim palce.
Aukcie s dakujeme.sk (02.10.2019) 583 €
Charitatívne aukcie s dakujeme.sk
Majka L. (29.09.2019) 50 €
Ivana Juráková (23.09.2019) 16 €
Rodina Veterna (24.09.2019) 500 €
vsetko dobre
Gabriel Takacs (16.09.2019) 0 €
TEST
Eva P (13.09.2019) 8 €
Veľa zdravíčka držím palce!
Spectrum (22.05.2019) 77 €
S láskou :-)