Nová nádej pre Viktóriu s diagnózou DMO

Nová nádej pre Viktóriu s diagnózou DMO
Walkaide neurostimulátor
Janka Vigašová
Viktória Vigašová
Vianoce 2023 s dakujeme.sk
600 €
3000 €
20%

Viktorka má šestnásť rokov, narodila sa s detskou mozgovou obrnou. Celé tie roky nám pomáhajú dobrí ľudia ako Vy.
Vďaka Vašej pomoci si môžeme dovoliť rehabilitácie, liečbu aj pomôcky, ktoré Viktorku posúvajú vpred. Každý malý krôčik je pre nás radosť.
Momentálne je Viktória typickou tínedžerkou. Rada sa naťahuje so starším bratom a má za sebou už aj prvé zaľúbenie. Celá rodina túžime po tom, aby Viktória žila svoj život podľa svojich predstáv.
Viki, ako ju prezývajú, má ochrnutú ľavú stranu tela. Aby si zlepšila motoriku a dokázala sa postaviť na nohy, od detstva poctivo cvičí a rehabilituje. Prešli sme si rôznymi metódami cvičenia, skúšala Vojtovu aj Bobhatovú, absolvovali sme rôzne rehabilitačné pobyty. Aktuálne jej najviac pomáha liečba biologickými preparátmi Reconvel, cvičenia s fyzioterpaeutkou, ktorá k nám chodí dvakrát týždenne a pravidelné pobyty v rehabilitačnom centre Axis Medical Center Piešťany. Súčasťou rehabilitácii sú masáže aj plávanie a ostatné podporné terapie.
Pokroky sú viditeľné, preto v nich nemôžeme prestať. Minulý rok začala Viki chodiť na klavír. Teraz je to jej najväčšia záľuba, na hodiny chodí s veľkou radosťou dvakrát do týždňa.
Svoj voľný čas si kráti čítaním kníh a počúvaním hudby, ktorú má veľmi rada.
Viki ešte pred piatimi rokmi nevedela udržať v ruke pero. Dnes dokáže sama písať písmená a pekné rovné čiary. Úspechom je aj to, že si vie preložiť pero z ľavej do pravej ruky. Vo vozíku sedí už pekne rovno a dokáže stáť sama a urobiť pár krokov za našej pomoci.
Viktória najviac potrebuje na dennodenné domáce používanie prístroj Neurostimulátor WalkAid.
WalkAide pomáha obnoviť samostatný pohyb. Tento unikátny prístroj znižuje námahu, riziko pádov a zvyšuje vytrvalosť pri chôdzi.
Ide o novinku na slovenskom trhu, ktorá zabezpečuje väčšiu pohybovú nezávislosť aj ľuďom s detskou mozgovou obrnou. Nerostimulátor WalkAide sa radí medzi najmodernejšie zdravotnícke pomôcky pri centrálnych poruchách hybnosti.

Nová nádej pre Viktóriu s diagnózou DMO

Zoznam darcov a darov

Vďaka patrí Pánu Bohu (23.12.2022) 500 €
Už ste povedali o svojich starostiach živému Pánovi Ježišovi Kristovi ???
Aukcia so SasHe (20.12.2022) 40 €
Vianoce s dakujeme.sk (19.12.2022) 38 €
Jozef Rikk (28.11.2022) 6 €
????
Roman Prostredník (26.11.2022) 16 €
Držím palce pri cvičení a prajem štastné a veselé vianoce :)