DARUJ A DOSTANEŠ

DARUJ A DOSTANEŠ
Vianočné darčeky deťom
Zuzana Grossová
Women Institute Slovakia
881 €
858 €
103%

V čase pred Vianocami, ktoré sú sviatkami pokoja a pohody, ale hlavne sviatkom rodinným, kedy si väčšina z nás uvedomí pominuteľnosť času a prehodnocuje priority, sme sa my, zamestnankyne WIS o.z., ktoré prevádzkuje poradenské centrum pre obete domáceho násilia, rozhodli aspoň trocha spríjemniť Vianoce tým menej šťastným – ženám v núdzi, obetiam domáceho násilia a ich deťom, tiež aj deťom, ktoré ostali ako siroty žijúcich rodičov aj počas sviatkov v zariadení sociálnych služieb LÚČ v Žiline. To, čo je pre väčšinu z nás samozrejmosťou – rodina, bezpečný domov, teplo a dostatok jedla, je pre niektorých iba nesplneným snom. Sú odkázaní na pomoc iných, vlastný domov je pre nich synonymom hrôzy, ktoré má od pocitu bezpečia a istoty ďaleko. Necítia vôňu vianočného stromčeka a vianočného pečiva, ale zato cítia strach a bezmocnosť, smútok. Rodinu s milujúcim otcom im nahradiť nevieme, ani im poskytnúť ozajstný bezpečný domov, ktorý patrí iba im, ale vďaka Nadácii Orange, ktorá vyhlásila projekt Darujte Vianoce, ktorá nám finančne prispela nemalou sumou a štedrým ľuďom s veľkým srdcom sa nám podarilo ten pre nás ostatných rozprávkový čas spríjemniť. Vďaka Vám, Nadácia Orange a ľuďom, ktorí pomohli a prispeli sme nakúpili pre všetky detičky a mamky Vianočné darčeky, kolekcie na Vianočný stromček, ovocie, kompóty a iné, pre väčšinu z nás samozrejmé, ale pre nich luxusné potraviny.

Tie iskričky v očiach detí a dojatie v očiach matiek stálo za to. Spolu sme im dokázali, že svet nie je iba zlý, žijú tu aj ľudia ochotní pomôcť napriek tomu, že ich nikdy nevideli.

Za to všetko hovorím v mene svojom, aj v mene mojej kolegyne, ktorá so mnou spolupracovala Vám všetkým, čo ste náš projekt podporili obrovské ĎAKUJEM.

Zuzana Grossová

DARUJ A DOSTANEŠ DARUJ A DOSTANEŠ DARUJ A DOSTANEŠ

Zoznam darcov a darov

Dar Nadácie Orange (14.12.2016) 200 €
Aukcia Sashe (12.12.2016) 12 €
Bohuznámy (07.12.2016) 100 €
Nadácia Orange - znásobovanie (02.12.2016) 212 €
natalia (02.12.2016) 100 €
Nadácia Orange - štartovné (29.11.2016) 257 €