Marek sníva o svojej červenej motorke

Marek sníva o svojej červenej motorke
Rehabilitačné centrum ADELI
Michala Pačutová
Marek Čižmár
135 €
4000 €
3%

SPECTRUM venuje Marekovi 111 eur na rehabilitačný pobyt v Adeli.

Želaním každého rodiča je priviesť na svet zdravé bábätko. Marek bol presne tým vytúženým dieťaťom, ktorému nič nechýbalo. Keď mal dva a pol roka však mala chvíľka stačila na to, aby sa nám život otočil naruby. Prehltnuté magnetické guľôčky zmenili vysnívaný život na boj o jeho záchranu. Náš synček Marek má tri rôčky. Do novembra 2015 bol zdravý, veselý chlapček, ako každé dieťa hravý a neposedný, miloval svoju červenú motorku.
Práve v zápale hry sa mu do rúk dostali magnetické guľôčky, ktoré si zamenil s ozdobnými cukríkmi na tortu. Nasledovalo rapídne zhoršenie zdravotného stavu. 1.decembra 2015 bol v nemocnici monitorovaný pre vysoké zápalové parametre, následne mu urobili RTG a tým sa to všetko začalo. Bol to moment a už sme bojovali o život. Pri RTG bruška došlo k náhlemu kolapsu, zástave dýchania a srdiečka. Resuscitácia, ktorá trvala neskutočných 18 minút všetko skomplikovala a poškodila vnútorne orgány. Operácia v Košiciach trvala 5 hodín, v brušku bolo 14 guľôčok, došlo k resekcii tenkého čreva. Zotrval v umelom spánku, bol na pľúcnej ventilácii a pre silne poškodenie pusinky došlo k tracheotomii, ktorú sa 5.2.2016 pokúsili odstrániť a Marek to perfektne zvládol.
Marek už dýcha sám, sedí s oporou, pohmkáva si, nerozpráva, neotáča sa, papká sondou do žalúdka a popri sonde lyžičkou. Po štyroch mesiacoch hospitalizácie nastal deň, keď nás konečne pustili domov. Teraz absolvujeme hyperbarickú oxygenoterapiu, čo má výborný efekt. Chodíme na pravidelné rehabilitácie, cestujeme po lekároch, čo je všetko veľmi nákladne.
V ADELI sme boli trikrát a veľmi radi by sme sa ešte  vrátili. Je to pre nás finančne náročná liečba. Po absolvovaní ADELI centra bolo vidno výrazné zlepšenie. Zlepšili sa celkové motorické funkcie, nastalo zníženie svalového tonusu, zlepšila sa kontrola držania hlavy, emočná nálada, vzrástla koncentrácia pozornosti. V Marekovom terajšom zdravotnom stave potrebujeme celkovo zlepšiť psychomotoriku a držanie tela.
V poslednom čase najradšej pozerá Spievankovo, vtedy ho nič nezaujíma a vyčarí mu nádherný a šťastný úsmev na tvári.
Marekov stav si vyžaduje 24 hodinovú starostlivosť. Touto cestou Vás chceme poprosiť o pomoc. Do terapie v Adeli vkladáme veľké nádeje a veríme, že budeme mať toľko síl a nášho synčeka na nožičky postavíme.
Marek je veľký bojovník. Z celého srdca Vám ďakujeme.

Zoznam darcov a darov

M.U. (27.04.2017) 7 €
Drž sa drobec
Michal (21.03.2017) 7 €
zdielam s Vami Vas boj o zivot,drzte sa!
SPECTRUM (13.03.2017) 111 €
s láskou
Anonym (26.02.2017) 10 €