Aby Lejka raz mohla sedieť

Aby Lejka raz mohla sedieť
Rehabilitačný pobyt
Jana Jesenska
Lea Jesenská
700 €
700 €
100%

Nadácia VÚB venuje Lei štartovné 200 eur na rehabilitačný pobyt.

SPECTRUM venuje Lei 111 eur na rehabilitačný pobyt.

Leuška Jesenská je naše druhé dieťatko. Narodila sa predčasne v 30.týždni 3.5.2011. Hneď po narodení prekonala silne krvácanie do mozgu s následkom neokysličenia a to poznačilo jej ďalší vývoj.
Od začiatku sa nevyvíjala ako zdravé dieťa, no aj napriek tomu sme sa nevzdávali a skúšali všetky možné terapie, ktoré by jej zdravotný stav ako tak zlepšili. Od narodenia s ňou denne cvičíme. Skúšame rôzne podporné terapie ako plávanie, hipoterapiu, skenar, kraniosakrálnu terapiu, deveny cvičenie v Maďarsku, a rôzne rehabilitačné pobyty ako Adeli centrum či Svetielko, len aby sa zlepšovala.
Od jej 9 mesiacov má vedenú vážnu diagnózu a tá znie Detská mozgová obrna – kvadroparéza postihnuté všetky končatiny, epilepsia, strabizmus –porucha zraku, skoliozu, encefalopatiu – poškodenie mozgu následkom neokysličenia a mikrokraniu.
Všetky naše dosiahnuté pokroky mame riadne vydreté. Vyskúšali sme aj rehabilitačný pobyt v novom otvorenom centre Posibillitas v Piešťanoch, kde sme videli pekné výsledky ako lepšie sledovanie očkami, spevnenie telíčka a ručičky začala viac používať. Veľmi sa nám tam páčilo a chceli by sme tieto pobyty zopakovať, len aby sa zlepšoval stav našej dcérky, aby nemusela mať tak ťažký život, ale aby bola ako tak samostatná. Zvlášť sme boli nadšení z tohto centra preto, lebo je to v Piešťanoch kde bývame, ale tiež cenovo oveľa dostupnejšie ako Adeli a na porovnanie výsledky mame rovnaké.
Trojtýždňový pobyt v centre Posibillitas stoji 700 eur a takýto pobyt by sme mali absolvovať aspoň 2 krát do roka. Preto zháňame peniaze z rôznych zdrojov, aby sa tam Leuška mohla dostať, keďže jej to tak veľmi pomáha a my sme už finančne veľmi vyšťavení, nakoľko jej musíme neustále financovať okrem rehabilitácii aj rôzne výživové doplnky a terapie.
Teraz má Leuška 5 rôčkov a aj keď je jej stav je veľmi vážny, napriek tomu je to veľmi usmievavé dievčatko - naše slniečko, ktoré sa teší zo života a veľa lásky vie odovzdať.
Preto by sme si veľmi priali, aby sa podarilo nazbierať peniaze na jej pobyt do centra Posibillitas, aby sa zase posunula ďalej a aby sa podaril splniť náš aj jej sen, aby sama sedela.
Lejkynu stránku si môžete pozrieť na http://www.leuska.estranky.sk

Zoznam darcov a darov

prifukni (05.06.2017) 319 €
Pavol Slovík (02.06.2017) 50 €
:)
SPECTRUM (15.05.2017) 111 €
s láskou
Anonymný darca (11.04.2017) 20 €
Veľa štaštia
štartovné Nadácie VÚB (14.03.2017) 200 €