Vnučka Emka a jej smutný príbeh

Vnučka Emka a jej smutný príbeh
Rehabilitačné liečenie v ADELI medical center Piešťany
Renáta Mikulová
Ema Elena Sedmáková
94 €
3078 €
3%

Možno už mnohí z Vás čítali smutný príbeh našej vnučky Emky, ktorá bola zdravé, krásne dieťatko, tešiace sa z každučkej chvíle na tomto novom svete. Osud sa s ňou však veľmi kruto zahral a vďaka nepochopiteľnému zlyhaniu svojich rodičov, ktorí boli za zlé zaobchádzanie s ňou trestne stíhaní, namiesto zdravého, čulého dievčatka na nás z perinky pozeralo len nehybné telíčko, nereagujúce na žiadne podnety.
Dokonca sa miestami zdalo, akoby svoj boj už vzdala. Diagnóza- hydrocefalus s epilepsiou, poškodenie očného nervu vyvolané masívnym krvácaním do mozgu. Zhrození sme počúvali, ako lekári hovoria o tom, že tento stav jej spôsobil nejaký silný úder, či otras a následky budú trvalé. Toto bolo to pre nás nesmierne bolestné a nepochopiteľné. Avšak pri pohľade na maličkú Emku, bojujúcu o svoj život sme nemohli dopustiť, aby sa kvôli nezodpovednosti a benevolencii svojich rodičov ocitla v niektorom z ústavov. Museli sme sa teda chtiac-nechtiac vzchopiť a v prvom rade vyriešiť otázku Emkinej budúcnosti. Jej stav sa stabilizoval, rodičia boli vystavení trestnému stíhaniu a tak sme sa naozaj neplánovane, no v pevnom rozhodnutí ocitli v úlohe opatrovateľov. Týmto sa pre nás začal nekonečný kolotoč vyšetrení, cvičení, procedúr a terapií, ktorý sme museli zvládať popri svojich každodenných pracovných povinnostiach. Samozrejme, že aj ostatné deti nemohli prísť skrátka a preto sme museli pozornosť rovnomerne rozdeliť aj medzi ne. Bezmocnosť a úzkosť, ktorá nás sprevádzala, bola nekonečná. Ťažko by sa zrátavali tie prebdené noci, donekonečna sa ťahajúce ospaté dni, keď sme sa snažili robiť možné, aj nemožné, len aby sme malej Emke pomohli v jej ťažkom boji. Veľa sme na internete zisťovali, diskutovali a delili sa o rady a pocity s ľuďmi, ktorých postihol rovnaký osud, aj keď možno za iných okolností. Dozvedeli sme sa, že najväčšie úspechy zaznamenali deti s podobnými problémami v súkromných rehabilitačných centrách, kde sa používajú rôzne špeciálne procedúry a pomôcky. Avšak cena za takýto pobyt vysoko presahovala naše finančné možnosti a tieto pobyty samozrejme nie sú hradené zdravotnou poisťovňou. Preto sme prostredníctvom rôznych výziev apelovali na ľudí s dobrým srdcom a nemožné sa stalo skutočnosťou.. Podarilo sa nám vyzbierať peniaze na prvý pobyt! Samozrejme, že Emka odtiaľ neodišla po svojich, ale skúsený personál nás zasvätil do tajov Vojtovej metódy a iných rehabilitačných cvičení, ktoré sme potom doma museli niekoľko krát denne aplikovať. Mali sme z toho dobrý pocit, tak sme začali oslovovať ďalších dobrých ľudí, nadácie, podnikateľov, firmy.
Ďalší nekonečný kolotoč, ale podarilo sa nám vyzbierať ďalšie peniaze. Bolo to nečakané a sme nesmierne zaviazaní každému z Vás, ktorí ste nám v rámci svojich možností poskytli finančnú podporu. Po niekoľkých pobytoch už bolo zrejmé, že naša snaha nebola márna a Emka začala robiť prvé pokroky. Tá radosť, keď sama zdvihla preložila hlavičku, alebo keď sa snažila ťarbavo po brušku presúvať po postieľke sa nedá slovami opísať. Dodalo nám to nové sily a začali sme s organizáciou rôznych dobročinných akcií, oslovovali sme ešte viac verejnosť cez dostupné médiá a to všetko s jediným cieľom:, aby sa Emka raz dokázala v čo najväčšej miere zaradiť do normálneho života a prežila si aspoň časť svojho života v radosti a šťastí. Do dnešnej doby sme už absolvovali približne 20 takýchto pobytov, kde cena jedného sa pohybuje okolo 3000 eur, okrem bežných rodinných výdajov na cestovanie, ubytovanie.. Naše pôsobenie sa sústredilo na centrá Svetielko a Adeli, kde sme zaznamenali najväčšie pokroky. Dnes má Emka už 3,5 roka a podľa reakcií okolia, hlavne tých, ktorí Emku nevidia často, jej pokroky sú neuveriteľné.. Dokáže sama sedieť, reagovať na niektoré okolité podnety ba dokonca konečne zistila, že nôžkami sa dá skvelo odrážať od zeme, tak na radosť všetkých nám občas predvádza svoje predstavenie v zavesenom hopsadle. Svoje jašenie sprevádza síce pre nás nezrozumiteľným, ale na počutie radostným džavotom. Ten cieľ, ktorý sme si ohľadom Emky stanovili, sa zdá byť už bližšie, ako ďalej.
Jej pokroky sú naozaj veľké a my pevne veríme, že s Vašou pomocou dokážeme dôjsť do cieľa, v ktorom ako odmena hlavne pre Vás, ktorí ste nám pomohli, či pomáhate bude Emka, pevne stojaca na svojich nôžkach a jej kroky budú čoraz pevnejšie a istejšie. Bez Vás sa nám to ale určite nepodarí a preto Vás chceme poprosiť, aby ste ešte s nami vytrvali, pretože bez Vašej pomoci, ktorú si nesmierne vážime by bolo všetko naše snaženie takmer úplne zbytočné.  ĎAKUJEME.

Vnučka Emka a jej smutný príbeh Vnučka Emka a jej smutný príbeh

Zoznam darcov a darov

Anonymný darca (22.09.2017) 5 €
Robert Šramko (14.09.2017) 7 €
Peter Korbačka (21.08.2017) 50 €
Všetko dobre ti prajem veľa zdravia a stastia.
Anonymný darca (02.07.2017) 20 €
Drzime palce
Pavol Chovanec (25.05.2017) 7 €
Želám veľa zdravia a šťastia do života
Anonymný darca (14.05.2017) 5 €